Skip to main content
Slide Background

Succesvolle eerste meeting

De eerste meeting van DeVenenVoorJou was op 27 maart 2023 bij Buurderij van Dam. Het was lekker druk in de gezellige huiskamer achtige ruimte aan de Padmosweg in Wilnis.

Tijdens deze meeting heeft het bestuur de plannen en enkele vragen gepresenteerd. De bestuursleden hebben zich voorgesteld en de aanwezigen kregen informatie over hun achtergrond. De meeting was lekker interactief en er zijn ook mooie aanvullende vragen opgehaald.
In de meeting was een korte toelichting over Society4.0 en de meerwaarde om daarbij aan te sluiten en er is uitgebreid gesproken over de diverse projecten die starten ten aanzien van voedsel. 

Voedsel is onderverdeeld in een aantal gebieden; zuivel producten, kippen en eitjes, vis en vlees  en groenten, fruit en kruiden. Er zijn een aantal voorbeelden gegeven over wat er op relatief korte termijn geproduceerd kan worden en welke onderdelen van voedsel wellicht later ingevuld kunnen worden.

Bij deze meeting waren een aantal geïnteresseerde boeren aanwezig. Aangezien het om een coöperatie gaat, heeft ieder lid een gelijke stem. Dit betekent dus dat het afstemmen van de vraag-kant met de aanbod-kant echt in overleg met elkaar tot stand gaat komen. Hoe dat aanbod er dus uit komt te zien is nog niet precies helder. Er is eerst nog onderzoek nodig wat de komende periode zal worden uitgevoerd.

Het tekenen van een intentieverklaring was een onderdeel van de meeting. De intentieverklaring is voor het bestuur een signaal dat de betreffende inwoner/boer/tuinder/bedrijf graag mee wil doen. Met het afgeven van een intentieverklaring zit je natuurlijk nergens aan vast. Deze afgegeven intentie geeft het bestuur houvast van de richting waarin er gewerkt kan worden. Deze mensen die de intentieverklaring hebben afgegeven zullen vanzelfsprekend nauw worden betrokken bij de totstandkoming en ontwikkeling van de nog op te richten coöperatie.
  
Buurderij van Dam heeft de ruimte belangeloos ter beschikking gesteld en daar zijn we zeer dankbaar voor. Het was mogelijk om een vrijwillige bijdrage te geven voor de gratis koffie, thee en lekkers die werden aangeboden en daar is goed gebruik van gemaakt. Met de vrijwillige bijdragen worden uitstapjes gemaakt met de medewerkers van de dagbesteding.

Er zijn al een aantal intentieverklaringen getekend en er komen zeker nog een aantal vervolg meetings om nog meer mensen te informeren over de coöperatie en wat de voordelen zijn van deelname.

We waren enorm blij met de positieve en enthousiaste sfeer.

 

Meer berichten