Skip to main content
Slide Background

Informatiebijeenkomst De Venen voor Jou

Informatieve bijeenkomst (nieuwe) Coöperatie op 27 maart a.s.

In heel Nederland zijn er mensen bezig die onze samenleving anders willen organiseren.

Een samenleving die door en voor burgers wordt georganiseerd en op een democratische wijze tot stand komt. Er zijn landelijk al heel veel mooie initiatieven, waaronder die van Society 4.0. Steeds meer mensen sluiten zich aan bij dit gedachtegoed.

 In onze gemeente is er nog niet zoiets en daarom heeft een enthousiaste groep mensen zich, sinds oktober 2022, ingezet om ook hier een Coöperatie op te richten op basis van het gedachtegoed van Society 4.0. Zij streven een burgersamenleving na, waar de belangen van burgers in zijn algemeenheid centraal staan.

Binnen dit gedachtegoed bestaan er op dit moment 9 domeinen: Democratisch ondernemen in de regio, Regionale economie, Betalen en bankieren met lokaal geld, Regionale digitale infrastructuur, Regionale nutsvoorzieningen, Gezondheid, Lokaal, gezond, en duurzaam voedsel, Samen Wonen, Leren en ont-wikkelen.

Coöperatie De Venen Voor Jou, zoals de Coöperatie binnen onze regio officieel gaat heten, gaat beginnen met het domein voedsel. Omdat voedsel de basis is van ons bestaan. Gezond voedsel, zoals voedsel voor ons als mens bedoeld is. Er worden bijeenkomsten georganiseerd om inwoners bij diverse initiatieven te betrekken, zodat wij met elkaar in deze regio kunnen gaan samenwerken en bouwen aan een burgersamenleving. Daarnaast brengen wij boeren en burgers samen, zodat we samen goede kansen creëren voor de afzet van lokale producten. Op een later moment zullen de andere domeinen verder uitgebouwd gaan worden. Daarom zijn er meer mensen nodig die dit gedachtegoed binnen onze regio willen helpen uitrollen.

 Nieuwsgierig naar onze plannen?

Op maandag 27 maart a.s. geeft het bestuur van Coöperatie de Venen Voor Jou een presentatie bij Buurderij van Dam, Burgemeester Padmosweg 171a in Wilnis.

Inloop is vanaf 19.45 uur. Er wordt een presentatie gegeven die begint om 20.00 uur. Rond 20.45 uur is de presentatie afgelopen en is er nog tijd om elkaar beter te leren kennen.

Koffie en thee zijn gratis, er staat een pot waar een vrijwillige bijdrage in gedaan kan worden.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Geef je dan, vóór 20 maart a.s. op via info@devenenvoorjou.nl.

Bron: https://0297.nl/zetters/57000/informatiebijeenkomst-de-venen-voor-jou

 

Meer berichten