Skip to main content
Slide Background
Slide Background
Slide Background
Slide Background

Over ons

Ons doel
DeVenenVoorJou is een organisatie van vrijwilligers die een krachtige zelfstandige regio wil bouwen. In deze regio is ruimte voor initiatiefrijke inwoners en ondernemers die hun eigen woon- en werkomgeving willen creëren en beheren. Gezond en eerlijk voedsel, betaalbare energie en zinvolle voorzieningen zijn voorbeelden waar we graag aan willen bouwen. Om dit goed en effectief te coördineren zijn een aantal domeinen gedefinieerd. We hebben ons laten inspireren door Society4.0 creator Bob de Wit.

Er zijn veel gebieden (domeinen) waar een krachtige en zelfstandige regio aan kan werken. De diverse domeinen zijn voedsel, gezondheid, educatie, ondernemen, nutsvoorzieningen, regionale economie, wonen, ICT en geld. Alle domeinen grijpen ook logischerwijs in elkaar. De ultieme doelstelling is om, er op termijn, voor te zorgen dat de organisatie in de regio vele mensen ondernemingskansen en goede leefomstandigheden biedt. Momenteel is de focus gericht op voedsel, energie en water.

Regio
Onze organisatie heet ‘DeVenenVoorJou’ en is daarmee gericht op iedereen die in De Ronde Venen en op veengebieden aansluitend aan de gemeente woont en/of werkt. Dit zijn bijvoorbeeld; Abcoude, Baambrugge, Vinkeveen, Wilnis, Mijdrecht, De Hoef, Waverveen en Amstelhoek. Aansluiten uit buurtgemeenten kan vanzelfsprekend, wij denken dan aan: Kockengen, Kamerik, Woerdense Verlaat, Noorden, Zegveld, Nes aan de Amstel en andere gebieden die bij ons in de buurt zijn.

Missie
Het bouwen van een regionale samenleving waar we met zijn allen beter van worden.

Visie
Het binnen tien jaar realiseren van een krachtige, zelfvoorzienende, regionale economie.

Werk mee
Per onderwerp is een werkgroep die vraag en aanbod onderzoekt. Er zijn nog veel meewerkers nodig. Wil je ook een bijdrage leveren? Laat het ons weten.

Snelle navigatie:

Koeien in de wei voor de katholieke kerk in Vinkeveen