Skip to main content
Slide Background

De Venen Voor Jou(w) Nutsvoorzieningen

Water, energie, een comfortabel huis en een prettige leefomgeving zijn een aantal voorbeelden van basisbehoeften die voor iedereen belangrijk zijn. Zelfvoorzienend leven en wonen zorgt ervoor dat de kosten voor levensonderhoud beter controleerbaar blijven. In dit domein gaan we in overleg met inwoners en (boeren) ondernemers om te inventariseren wat er wenselijk is en welk onderwerp we het eerste kunnen of moeten aanpakken.

Water

Goede kwaliteit drinkwater is belangrijk voor een goede gezondheid. Water om andere activiteiten te doen zoals kleding wassen of het toilet doorspoelen kan bijvoorbeeld ook prima met regenwater gebeuren. In een land als Nederland valt er gelukkig water genoeg dat je zelf kunt opvangen en filteren als je dat wenst.

Energie

Een warm en comfortabel huis is niet altijd simpel te bereiken. Niet iedereen kan zomaar veel investeren in zonnepanelen, elektrische apparaten of betere isolatie van hun huis. Het huidige energie net heeft ook nog beperkingen qua capaciteit en de kosten voor energie zijn voor heel veel mensen lastig op te brengen.

In dit domein zijn er zeker vele uitdagingen. We willen het liefst klein starten en komen graag in gesprek met mensen die kennis en ervaring hebben in zelfvoorzienend wonen en leven en die graag hun ervaringen met anderen willen delen.

Verder zijn we in onderzoek naar de mogelijkheid van kleine windmolens op de boerenerven van onze mooie gemeente. Het idee is dat de energie die hiermee wordt opgewekt uitsluitend voor onze eigen gemeente inwoners zal worden ingezet. Hiervoor zal binnenkort een projectteam worden gestart. Heb je kennis over energie en/of zou je graag die kennis willen opdoen dan komen we graag met jou in contact.